Φεβρουαρίου 15, 2015

οι ..δηθεν απροσωπες ..αγορες .. στο επακρο προσωποιημενες ..δια μεσου ..σεσημασμενων σφετεριστων .. μεσα απο τα απορθητα στεγανα που χτισανε ..διασυρουν ..αυτο που πασσαρουν σαν αγορες ..

Πανευρωπαϊκό bank run μπορεί να φέρει το Grexit


Σοβαρές συνέπειες, όπως bank run, θα μπορούσε να έχει για άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, προειδοποιεί ο Αμερικανός οικονομολόγος Μπάρι Αιχενγκριν, με συνέντευξή του στην «Welt am Sonntag». Σημειώνει δε ότι οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών της Ευρωζώνης δείχνουν κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων να έχουν μάλλον υποτιμήσει αυτές τις συνέπειες.
«Οι συνέπειες θα επεκταθούν και σε άλλες χώρες. Όταν οι πορτογαλικές οικογένειες ή οι Ισπανοί επιχειρηματίες δουν πώς τα ευρώ γίνονται πάλι δραχμές, θα πάρουν τα χρήματά τους από τους λογαριασμούς. Αυτό θα μπορούσε να επεκταθεί σε bank run. Οι επενδυτές θα έκαναν εικασίες για τον επόμενο υποψήφιο για έξοδο. Αυτό θα μπορούσε τελικά να αποτελέσει κίνδυνο για ολόκληρο το εγχείρημα του ευρώ», δηλώνει ο κ. Αιχενγκριν και προσθέτει ότι όχι μόνο η πολιτική, αλλά και οι αγορές υποφέρουν από λάθος εκτίμηση της κατάστασης, ενώ οι αξίες των μετοχών δίνουν μια υπερβολικά θετική εικόνα.
«Η εμπειρία μου ως ιστορικού του χρήματος μου έχει διδάξει ότι οι αγορές εμφανίζονται πάντα χαλαρές, μέχρι που ξαφνικά δεν είναι πλέον (χαλαρές)», τονίζει και υποστηρίζει ότι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα αέρας να αναπνεύσει. «Αυτό είναι και προς το συμφέρον των δανειστών. Θα ζητούσα να συνδεθούν οι πληρωμές των τόκων των δανείων με την οικονομική ανάπτυξη», καταλήγει.


να καταλαβουμε ..επιτελους ..τι ειναι αυτες .. οι αγορες .. 
.. που μπορει να τις παρεξηγησαμε ..


οι πορτογαλικές οικογένειες .. οι Ισπανοί επιχειρηματίες .. η ..και με το ιδιο σκεπτικο .. και ..οι ..πορτογαλοι επιχειρηματιες .. οι ισπανικες οικογενειες ..
.. μια ..παθογενεια .. στην εννοια ..αγορες ..


αγορες ..οι μεγαλοι παικτες .. παιζουνε στις αγορες .. αλλα και ενα σωρο .. μικροι παικτες .. οσοι εχουν ..χρηματα ..και χρηματα ..οι παντες εχουνε .. 

και τα αποσυρουν απο τους λογαριασμους τους .. μπορουν να τα αποσυρουν απο τους λογαριασμους τους ..


αγορες ..τα χαρακτηριστικα τους ..αγελες .. τρεμουλιαρικες .. φιδι στον κορφο .. απροσωπες .. παροξυσμικες .. αναρχες .. 


το ..μηδαμινο γινεται ..γιγαντιο ..το .. τοσο δα ..γινεται ..τεραστιο μαρκουτσι .. 


ο ..ψιθυρος γινεται ..εκκωφαντικη κραυγη .. αλαλαγμοι .. τρεφεται με ..ψιθυρους ..

..απροβλεπτες ..


μικροι παικτες ..και σαν τετοιοι ..εμπαιζονται απο τους μεγαλους παικτες .. γινονται ..βορα ..στα τερτιπια τους .. ερμαιο στις ορεξεις τους ..

δεν ειναι αυτες ..καθ’ αυτες οι αγορες .. που ..ειναι αξιες μομφης .. αξιζει να μεμπτονται 


..ειναι η ποδηγετιση των αγορων ..που φταιει..


τα κερδη ..που υποτιθεται ..απολαμβανουν οι παικτες στις αγορες .. ειναι στην ..κυριολεξια ..χασουρες ..


η προσφατη ..εκκληση .. παρακληση .. απο το χρηματιστηριο της γουωλ .. σημαντικη ενδειξη ..


εχουν χασει ενα μεγαλο μερος της εμπιστοσυνης του κοινου .. και τα μεγαλα νουμερα στις κινησεις των μετοχων ..απλα μεγαλα νουμερα .. 


τα ..χρηματιστιρια .. διαπομπευμενα ..στην συνειδηση των ανθρωπων .. σαν νουμερα ..ολκης .. 


η ..εννοια ..επενδυση .. εχει χασει .. και τις ποιο απλες ιδιοτητες της ..


ο εξευτελισμος της εννοιας ..αγορες ..η διαπομπευση των αγορων .. οι ..χαλιναγωγημενες αγορες .. που κανουν να γελαει και το παρδαλο κατσικι .. οταν καποιος αναφερεται ..στην δυναμη τους  


οι ..δηθεν απροσωπες ..αγορες .. στο επακρο προσωποιημενες ..δια μεσου ..σεσημασμενων σφετεριστων .. μεσα απο τα απορθητα στεγανα που χτισανε ..διασυρουν ..αυτο που πασσαρουν σαν αγορες ..

και φοβεριζουν κρατη ..για την καταστροφη που θα φερουν ..


απεργαζονται την ιδια την καταστροφη τους .. γιατι καταστρεφουν αυτο που τις τρεφει .. 


μια διεστραμμενη εννοια ..  



που ... καλλιεργουνται .. μεσα στον φοβο .. 


εν ολιγης .. το χαος ..που οφειλει να τις κυβερνα και να τις διαφεντευει .. το εχουν 

..διακορευσει ..


το ..χαος ..τους ..εκδικειται .. 







Δεν υπάρχουν σχόλια: