Ιουλίου 02, 2007

Εξευτελισμος

Τωρα μολις ακουσα τον Πρωθυπουργο Κωνσταντινο Καραμανλη να εκφωνη με στεντορεια φωνη, σε συγκεντρωση πατερων του Εθνους, την αντιδραση του στις προσφατες πυρκαγιες στην Παρνηθα.
"Οι καμμενες εκτασεις στην Παρνηθα θα κηρυχτουν αναδασωτεες" και το πληθος καλωσορησε αυτην την διακηρυξη με θερμα χειροκροτηματα.
Εμπαιγμος. Τα ιδια που ακουγονταν σε δεκαδες αλλες περιπτωσεις απο πυρκαγιες, ουκ ολιγες στο, ακομα και πολυ προσφατο, παρελθον τα ιδια λεγονται και τωρα. Εχουν γινει τοσες πολλες πυρκαγιες, και παντα οι πραγματικοι εως και ηθικοι αυτουργοι θεωρουνταν οι μεγαλομεσιτες που κερδοφορουν ασυδοτα απο τις αγοραπωλησιες γης.
Καποιος θα περιμενε, αν οχι να σταματησουν οι πυρκαγιες, ουτε για να πιασουν τους υπευθυνους, αλλα οτι το να κηρυχτουν οι καμμενες περιοχες αναδασωτεες ειναι αυτονοητο και δεν χρειαζεται ουτε καν να το αναφερει κανεις, ποσο παραπανω να αμφισβητηθει οτι αυτη θα ειναι η γραμμη της πολιτειας.
Καποιος θα περιμενε οτι μια τετοια αντιδραση θα πρεπει να εχη θεσμοθετηθη, οχι μονο σαν νομος του κρατους αλλα και απο το ιδιο το Συνταγμα ουτως ωστε να ειχε βιδωθει καλα στο μυαλο στου καθε ενα επιδοξου μεγαλο καταπατητη οτι μια τετοια πραξη εμπρησμου δεν θα εφερνε τα αναμενομενα γι' αυτον αποτελεσματα.
Αλλα αλοιμονο, κατι τετοιο δεν εχει γινει και σαν αποτελεσμα αυτες οι καινουργιες πυρκαγιες. Δεν νομιζω οτι αυτο ειναι παραβλεψη, αλλα εσκεμμενη ενεργεια, προμελετημενη και οτι ειναι εξευτελιστικο για την νοημοσυνη των Ελληνων πολιτων, να συρονται μαρτυρες σε ενα τετοιον αηθη παροξυσμο νομιμοτητας και στιγματιζει και αυτον που το ειπε, τον κυριο Καραμανλη και αυτους που με τοση θερμη τον χειροκροτησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: