Ιανουαρίου 24, 2012

ενας κοσμος χωρις λεφτα .. σκετη ουτοπια .. θα σου πει καποιος .. αλλα δεν ειναι τιποτε αλλο παρα .. μια αλλη πολυπλοκοτητα ..

ενας κοσμος χωρις λεφτα .. σκετη ουτοπια .. θα σου πει καποιος .. αλλα δεν ειναι τιποτε αλλο παρα .. μια αλλη πολυπλοκοτητα ..


"Το οικονομικό θαύμα της χώρας οφείλεται στην εισροή ξένων κεφαλαίων, που όμως σύντομα θα διακοπεί. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν σοβαρά προβλήματα, και η Τουρκία δεν αποτελεί πλέον το ιδανικό μέρος για επενδύσεις."

Το τέλος του τουρκικού «θαύματος»;

Μας εχετε γαμησει με αυτα τα επενδυτικα κεφαλαια .. εδω τοσα λεγονται για φιατ λεφτα .. κοβουνε μονεδα αβερτα .. οποτε τους καπνισει .. καπνο για φουμαρα .. και αυτα ειχε .. τα πιασε γερα η Τουρκια ..και για αυτο προκοψε .. ενω η κασιδα η ελλαδα .. με το κυαλι μονο εβλεπε τα επενδυτικα κεφαλαια .. να περιπτανται του εναεριου χωρου του φιρ των αθηνων .. για προορισμο την Τουρκια .. και οι μια ζωη μπουνταλαδες Τουρκοι παραγουνε αβερτα .. πλουταινουν ..

τωρα πως γινεται .. απο κοπανιστο 'καπνο' .. χαρτια .. κωλοχαρτα .. τα οποια τα αγιασαν .. ο αγιος Ομπαμα η Μπους η δεν ξερω ποιος αλλος αγιος ανθρωπος .. και απο την συνηθη χρηση τους .. το να σκουπιζεις τον κωλο σου .. μετα που κανεις την αναγκη σου .. μονομιας γινανε .. τα εφαλτηρια της αναπτυξης .. της Τουρκιας .. η οποιασδηποτε αλλης χωρας .. Ινδιας .. Κινας .. και οποιεσδηποτε αλλες τιγρεις της Ασιας ..

για να υπαρξει αναπτυξη .. τι χρειαζεται .. ανθρωποι .. για να δουλεψουν ..οι πρωτες υλες για να τις δουλεψουν .. και τα μηχανηματα για να τα δουλεψουν .. οι ανθρωποι .. για να παραγουν πλουτο .. και για ολα αυτα .. υποτιθεται τα κανεις με τα χαρτια που τα ονομασαν λεφτα ..

με λεφτα πληρωνεις τους αθρωπους που δουλευουν .. με λεφτα πληρωνεις τις πρωτες υλες που χρειαζεσαι .. με λεφτα πληρωνεις και συντηρεις τα μηχανηματα που χρησιμοποιεις .. και περιμενεις να βγαλεις τα λεφτα που ξοδεψες .. πουλωντας τα προιοντα και τις υπηρεσιες που παραγεις .. και επειδη τα πουλας περισσοτερο απο οτι εχεις ξοδεψει .. ετσι πλουτιζεις ..

και τι σημαινει ..πλουτιζεις .. εχει καμμια σημασια αυτο .. τι επειδη .. εχεις μαζωξει στην τσεπη ενα σωρρο κωλοχαρτα .. εχεις πλουτισει .. κωλοχαρτα ειναι .. μονο για να σκουπιζεις τον κωλο σου .. εχουν αξια .. και αυτος που τα αγιασε και τους εδωσε την φιατ αξια .. τα ξε-αγιαζει .. και αντε τρεχα-γυρευε ..

αυτο που μετραει .. ειναι τα προιοντα και οι υπηρεσιες .. που οι ανθρωποι εφτιαξαν .. που τα χρησιμοποιουν για να καλυτερεψουν την ζωη τους .. προιοντα και υπηρεσιες που οι ιδιοι οι ανθρωποι και οχι τιποτα γαμημενα κεφαλαια .. εφτιαξαν .. δημιουργησαν .. αντε να βαλεις τα οποιαδηποτε κεφαλαια .. οποιουδηποτε μεγαλο-κεφαλαιοκρατη .. και να τους πεις .. αντε ρε .. βγαλτε μας προιοντα .. δωστε μας υπηρεσιες .. και θα παρεις .. ουτε και σκατο .. που λεει ο λογος ..

η ολη διαδικασια παραγωγης προιοντων και υπηρεσιων .. μπορει να γινει με το να συνεννοηθεις με αυτον που παιρνεις τις πρωτες υλες .. χωρις λεφτα .. γιατι να πληρωνεις γαμησιατικα, τοκους και αλλες μαλακιες .. σε τραπεζες και αλλους μεσαζοντες .. να σου τις δωσει .. και να του δωσεις πισω τα προιοντα που βγαζεις απο αυτες .. χωρις να τους ζητας λεφτα για αυτα που του δινεις .. και οσοι δινουν υπηρεσιες .. να σου τις δινουν και να παιρνουν τα προιοντα που βγαζεις .. και ολη η διαδικασια γινεται .. χωρις να υπεισερχονται .. χωρις να χρειαζονται λεφτα .. καθολου ..

οι πρωτες υλες .. σε αγαστη συνεργασια με τεχνιτες ανθρωπους .. γεννοβολανε προιοντα .. να φαει και να ευχαριστιθει ενας ανθρωπος .. αξιοι και προκομμενοι ανθρωποι δημιουργουν και προσφερουν υπηρεσιες .. που πραγματικα χρειαζονται αλλοι ανθρωποι .. δουλειες που ανθρωποι τις κανουν με μερακι .. γιατι τις αγαπανε .. τις κανουν κεφι .. και οχι γιατι θα πρεπει να τις κανουν .. δεν εχουν την αναγκη κανενος .. γιατι οτι χρειαζονται τους τα προσφερουν αλλοι .. που και αυτοι κανουν αυτο που κανουν με μερακι ..

πλουτος χωρις λεφτα .. τοτε να μιλας για πλουτο .. πλουτο που μεταφραζεται .. σε ζωες ..χαρισαμενες .. που λεει ο λογος ..

ενας κοσμος χωρις λεφτα .. σκετη ουτοπια .. θα σου πει καποιος .. αλλα δεν ειναι τιποτε αλλο παρα .. μια αλλη πολυπλοκοτητα ..

το ανθρωπινο μυαλο .. ο ανθρωπινος νους ειναι φτιαγμενος για μια τετοια δουλεια .. κομμενος και ραμμενος .. εχει ολα τα απαραιτητα εργαλεια .. για να ξεδιαλυνει τετοιες πολυπλοκοτητες .. οτιδηποτε πολυπλοκοτητες μπορει να βαλει ..ο νους ..καποιου ..

ο σημερινος κοσμος .. η πολυπλοκοτητα που τον διακρινει .. φτιαγμενη πανω στις αρχες της απληστιας .. του φαταουλισμου .. της λαιμαργειας οπως μας λεει και ο σοφος FT .. και αυτη η απληστεια, λεει, μας δινει τα προιοντα και τις υπηρεσιες που χρειαζομαστε .. και οχι κωλο-υπηρεσιες ..που το μονο που κανουν ειναι να σου βγαζουν την ψυχη .. καθως αυτος που τις παρεχει ..ορμειται απο την απληστια .. ασφαλειες, επενδυτικες συμβουλες .. ενα σωρρο απο αυτες .. και στα απο τετοια του αν εσυ εισαι ικανοποιημενος .. γελαει μεχρι τα μπουνια στο δρομο για την τραπεζα .. για να καταθεσει τα κωλο-χαρτα που βγαζει

οπως αυτη η σημερινη πολυπλοκοτητα .. βασισμενη στην απληστια .. εχει δωσει ολες αυτες τις δομες που μεσα τους ζουν τις ζωες τους οι ανθρωποι .. ετσι και η πολυπλοκοτητα .. οπου εχει εξαλειψει την αναγκη του χρηματος .. ειναι και αυτη ικανη να μας δωσει συστηματα .. δομες μεσα στις οποιες μπορουν να ζουν οι ανθρωποι..

ο κοσμος ολος .. μια μεγαλη παραγωγο-μηχανη

Δεν υπάρχουν σχόλια: