Νοεμβρίου 13, 2010

Η Ελλαδα των υπανθρωπων; Οχι, ευχαριστω δεν θα παρω.

Η Ελλαδα των υπανθρωπων; Οχι, ευχαριστω δεν θα παρω.

Oποιος θεωρει οτι ο εαυτος του ειναι υπερανω αλλων, οτι ο ελληνας, ο τουρκος, ο αγγλος, η αμερικανος ειναι υπερανω ολων των αλλων φυλων.

Oτι ολες οι αλλες φυλες ειναι υπανθρωποι, oντα ενος κατωτερου θεου, ανθρωποι που κατα τυχη εγιναν ανθρωποι, οντα μιας κατωτερης συνομοταξιας που αξιζουν τον οικτιρμο και την περιφρονηση .. τοτε

Ειναι εκεινος που παραγνωριζει θεμελιωδεις ιδιοτητες του ανθρωπου που χαρακτηριζουν και αυτον τον ιδιο τον εαυτο του. Οταν αυτες τις ιδεες τις κανει πρακτικη και τροπο ζωης και ιδιαιτερα οταν ειναι απο θεσης ισχυος, και τις χρησιμοποιει ασυστολα και ανενδοιαστα κατα ανθρωπων που ειναι πασιφανες οτι υποφερουν, τοτε ειναι αυτος ο ιδιος ο υπανθρωπος και συναμα απανθρωπος που θα πρεπει να εξευτελιστει απο ακρου εις ακρον μεσα στους κολπους της κοινωνιας που τον 'τρεφει' και τον 'ποτιζει'. Και η κοινωνια οφειλει, για να διατηρησει την συνοχη της και την ευπρεπεια της, το οραμα μπροστα της, να τον αποκηρυξει. Ποτε να μην αισθανθει οτι ιδεες του εχουν απηχηση, ταιριαζουν με τα χνωτα της κοινωνιας.

Γιατι αυτο το δικαιωμα της ζωης, του αυτοπροσδιορισμου του καθε ανθρωπου, ειναι κατι που δεν μπορει κανεις να του το στερησει, ειναι εκεινο που θα τον οπλισει γα να βγει με το κουτελο ψηλα και να το διεκδικησει μεσα στις κοινωνιες που ζει. Δεν ειναι ζητιανια και ουτε κανενας του κανει χάρη. Ειναι ενας απαραβιαστος και απαραβατος κανονας. Υπαρχει ειτε το θελουμε η δεν το θελουμε.

Ειναι χαρακτηριστικο αυτο που αναφερεται σε αυτην την δημοσιευση.

"The more people try to create heightened boundaries between 'us' and 'them,' the more mobilized the immigrant community becomes," Ebert says.

Οσο περισσοτερο οι ανθρωποι προσπαθουν να φτιαξουν ορια με ψηλα τειχη αναμεσα σε εμας και αυτους, τοσο περισσοτερο κινητοποιούν τις κοινοτητες των μεταναστων.

Ειναι εκεινο το δικαιωμα που οι ιδιοι οι ελληνες εκαναν χρηση για να αποτιναξουν τον ζυγο που τους δυναστευε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: