Ιανουαρίου 15, 2015

η αναπτυξη που ..αναβλυζει ..απο τα λεγομενα ..συμφραζομενα ενος δανειου .. υπερβαλλει ..τα μαλλα .. απο την αναπτυξη ..που ει δυνατον να επιτευχθει ..




Παρόλα αυτά, φαίνεται όλο και πιο έντονα πως η προσέγγιση «βήμα βήμα» που εξυπηρέτησε τόσο καλά την κα Μέρκελ την τελευταία δεκαετία έχει φτάσει στα όριά της.

η μερκελ ..μια ..φατσα κολλημενη ..στην αιχμη του δορατος  ..η ..φατσα ..που προβαλουν ..που ..ματαια ..προσπαθει

να κρατησει ..ορθιο ..το οχυρο ..που μπαζει νερα απο παντου ..μια απελπιδα προσπαθεια ..

αυτο που ηδη ..θα επρεπε να ειχε φυγει .. η τραπεζικη νοοτροπια .. που μολις διατηρηται ..

να διατηρησει ..τα δανεια ..την εμπιστοσυνη στα δανεια .. δανειο ..και οτι περιτρυγιριζεται γυρω του .. ιερος σκοπος ..μεχρι σκασμου ..

δανειο ..προεξοφλει την αναπτυξη ..ο τοκος ..και ο ανατοκισμος ..η μηχανη του ..προσφερει μια ενδειξη στο ποσο θα αναπτυχθει ..η πραγματικη αναπτυξη ..ανθρωποι και επιχειρησεις .. η οικονομια των ανθρωπων .. η εμμονη οτι το δανειο και οι τοκοι του που τρεχουν ..εκφραζει ..κατα γραμμα την πραγματικη αναπτυξη .. που δεν..

αναπτυξη που διαφαινετε μεσα απο τους ορους συναψης ενος δανειου ..και η αναπτυξη που πραγματικα ..πραγματοποιειται ..δεν ειναι ..ταυτοσημες ποσοτητες ..ταυτοτητα ..

η αναπτυξη που ..αναβλυζει ..απο τα λεγομενα ..συμφραζομενα ενος δανειου .. υπερβαλλει ..τα μαλλα .. απο την αναπτυξη ..που ει δυνατον να επιτευχθει .. 

η τραπεζικη νοοτροπια εγκειται στο  ..στα αρχιδια μας ..οι  ..δανειοληπτες; ..να σφιξουν τους ..κωλους τους ..

.. δεν την λαμβανειν υποψιν ..καθολου 

κατι ..που θα πρεπει να μπει βαθεια ..μεσ' το μυαλο καθε .. επιδοξου ..επιδεξιου ..σφωγκολλαριου .. για να μην μπει το δανειο ..βαθεια ..εκει που δεν ..δει .. 

στραγκαλιζουνε την πραγματικη αναπτυξη ..που δεν μπορει να ανταπεξελθει και ολα αυτα γιατι εχουν μπλοκαριστει στα γραναζια της τραπεζικης μηχανης που προυποθετει αλλοπροσαλες αποδοσεις .. που εχει οδηγησει σε υπερογκα χρεη οταν υποχρεωνει κρατη και επιχειρησεις να συναφτουν καινουρια δανεια ..για να εξυπηρετησουν δανεια που δεν εχουν εκπληρωσει τον σκοπο τους ..δεν εχουν αποπληρωθει ..δεν αποσβεστηκαν ..μια εμμονη πρακτικη που οδηγησε σε καταχρεωμενες χωρες ..σε καταχρεωμενες επιχειρησεις ..σε καταχρεωμενα νοικοκυρια ..σε καταχρεωμενους ανθρωπους ..και ακομα ..ακουσον-ακουσον ..σε καταχρεωμενες τραπεζες ..

και ολα αυτα γιατι ..οι τραπεζες κυριαρχουν .. και εχουν κολλησει τις ιδεες τους μεσ’ τα μυαλα μας ..

ο ρολος των τραπεζων εχει αποτυχει αλλα παρ’ ολα αυτα συνεχιζουν ..συνεχιζουν να προσπαθουν να δινουν λυσεις μεσα απο τα ιδια πλαισια ..τα τραπεζικα πλαισια .. που αδυνατουν να προσφερουν ..δεν προσφερουν λυσεις .. εχουνε μπει σε ενα ..γκοντελικο αδιεξοδο .. οπου οι λυσεις που προτεινονται και εφαρμοζονται δημιουργουν αντιφασεις ..αναιρουνε αλλες ..συγκρουονται με αλλες ..φασκουν και αντιφασκουν .. και δημιουργουν ενα φαυλο κυκλο .. που διαιωνιζεται στο απειρον .. λυσεις που επιλεγονται μεσα απο το συστημα .. και κανουν το συστημα ..μανταρα .. λυσεις που δεν ειναι τιποτα αλλο ..παρα τραπεζικα τερτιπια ..

οι λυσεις ..θα δοθουν απο εξω απο το συστημα .. εξω απο το τραπεζικο συστημα .. κατι που ειναι αυτονοητο αν αναλογιστει κανεις ..οτι το τραπεζικο συστημα εναι απλα ενα υποσυστημα του συστηματος που το περιβαλει .. και σε αυτο το περιβαλον συστημα ..δρα ..εστιαζεται ..υπαρχει και η πραγματικη οικονομια ..βασιλευει ..η οικονομια των ανθρωπων ..

τα μετρα και τα σταθμα των τραπεζικων μηχανων ..ειναι λιγα .. για την πραγματικη οικονομια ..δεν επαρκουν ..ανεπαρκη ..

η αναπτυξη δεν ειναι αποκλειστικη υποθεση των τραπεζων .. οι τραπεζες ειναι αρρωγοι της αναπτυξης ..και δεν ειναι οι κυριοι μοχλοι .. οι ανθρωποι και οι επιχειρησεις ειναι οι κυριοι μοχλοι ..και εκει πρεπει να δοθει εμφαση


αντι να προσαρμοσθει με τις περιστασεις ..τις συνθηκες που επικρατουν .. που σκουζουν για να τους δωσουν την προσοχη που τους αρμοζει .. να παψει να ειναι επιτελους ..ο τελευταιος τροχος της αμαξας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: