Ιανουαρίου 26, 2015

ταξιδι στον πλησιεστερο γαλαξια διασχιζοντας τον χωρο και οχι τον χωροχρονο .. παρακαμπτοντας τον χωροχρονο ..καμπυλοτητα ..και τι σημαινει ..σκουληκοτρυπα ..



Οσο αυξάνεται η ταχύτητα ενός αντικειμένου, μεταβάλλονται άλλα δεδομένα τα οποία ουσιαστικά δημιουργούν το φράγμα της «ταχύτητας του φωτός». Ενέργεια και μάζα συνδέονται μέσω της ταχύτητας, γεγονός που τάραξε όλα τα επιστημονικά δεδομένα του πλανήτη. Οσο γρηγορότερα κινείται ένα αντικείμενο, τόσο βαρύτερο γίνεται. Ενας σχολαστικός φυσικός θα μπορούσε να διαφωνήσει, λέγοντας πως μάζα και βάρος είναι διαφορετικές έννοιες, όμως το γεγονός αυτό δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα. Οσο βαρύτερα γίνονται τα αντικείμενα λοιπόν, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η διαδικασία της επιτάχυνσης, η οποία σταματά όταν προσεγγιστεί η ταχύτητα του φωτός.

.. οσο βαρύτερα γίνονται τα αντικείμενα λοιπόν, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η διαδικασία της επιτάχυνσης..

μεγαλυτερο βαρος .. προκαλει ..επιβραδυνση .. η ενεργεια του αντικειμενου ..κατανεμεται ..αντιστοιχα .. λιγοτερη ..ωθηση ..

το διαστημοπλοιο ..που θα ..καταντησει ..ασηκωτο .. οταν ..πλησιαζει στα ορια της ταχυτητας του φωτος ..

εμμεσα .. να πιασει την ταχυτητα του φωτος .. μονο σαν ..ταχυτητα ..διατρεξης ..μιας αποστασης .. χωρις να εχει να κανει τιποτα ..με την ταχυτητα του φωτος ..

οι αποστασεις ..αναμεσα στα αστρικα σωματα .. εκφρασμενες ..σε ετη φωτος .. παραπλανουν .. το φως ..σαν την ..μονη ..μοναδικη ..διαγνωση της αποστασης αναμεσα σε αστρικα σωματα .. με το μονο τροπο που διαθετουμε ..τα τηλεσκοπια ..

μπορει να ειναι ..πιο κοντα ..απο οτι τα τηλεσκοπια ..μας λενε ..

το φως ακολουθει την διαδρομη που μπορει να τρεξει ..ειναι διαθεσιμη σε αυτο .. και αυτη ..μπορει να ειναι ..ζιγκ-ζαγκ .. διανυει μια μεγαλυτερη διαδρομη ..απο οτι ειναι ..

το συμπαν ..ειναι πιο συμπυκνωμενο ..

η βαρυτητα που κυρτωνει τον χωρο .. χωρος ..κυρτωμενος ..και αυτον τον κυρτωμενο χωρο .. το φως διανυει ..

διαστημικοι χαρτες ..που να λαμβανουν υποψιν αυτην την κυρτωση του χωρου .. πως ..κυρτωνεται ο χωρος μεσα στον οποιον υπαρχει ..εδραζει ενα γαλαξιας .. που πρακτικα να σημαινει ..οτι ο 

κοντινοτερος γαλαξιας ..να ειναι διπλα μας .. ποιο κοντα ..απο οτι νομιζουμε ..

ενα διαστημοπλοιο ..δεν ακολουθει την διαδρομη που ακολουθει το φως ..

αλλα να ..διαπερασει την κυρτωση ..

κατι σαν μια ..σκουληκοτρυπα .. να δρα σαν σκουληκοτρυπα .. wormhole .. η μπορει να ειναι ..αυτη καθ’ αυτη η σκουληκοτρυπα .. που βγαινει απο την θεωρια του αινσταιν .. που δεν χρειαζεται να ανοιχτει με την χρηση ..εξωτικης ενεργειας .. αλλα απλα να ξερουμε ..προς ποια κατευθυνση ..θα παει το διαστημοπλοιο .. κατι που θα την βρουμε αν υπολογισουμε ..ποση κυρτωση ενα αστρικο σωμα επιφερει .. δημιουργει ..προξενει ..

η αρχη που βγαινει ειναι ..οτι ενα διαστημοπλοιο δεν διανυει το χωρο ..οπως τον διανυει .. το φως ..

δεν εχει εκεινους τους περιορισμους ..που εχει το ..φως ..αυτο που κανει το φως ..να εχει ..ενα αξεπεραστο οριο ..την μεγιστη ταχυτητα του φωτος ..

το ..φως .. σαν ενα ..απειροελαχιστο σωματιδιο .. που επιπλεον .. εναλλασσεται σε ακτινοβολια .. δεν μπορει παρα να διασχυσει τον χωρο ..κατα μηκος της κυρτωσης που τα αστρικα σωματα δημιουργουν .. κατι που δεν ισχυει σε ενα μεγαλυτερο σε μαζα σωμα ..σε ενα διαστημοπλοιο που θα διασχυσει το διαστημα ..με τον δικο του διαφορετικο τροπο .. καθετα προς την κυρτωση .. να διαπερασει την κυρτωση ..
ισοδυναμο .. ταχυτητα διαστημοπλοιου ..που ισοδυναμει με κλασμα της ταχυτητας του φωτος ..λαμβανοντα υποψιν την κυρτωση του χωρου ..οπως αυτη προξενειται απο ενα αστρικο σωμα .. μπορει η καμπυλη του χωρου να ειναι τοσο μεγαλη που να φερει κοντα δυο κοντινους γαλαξιες ..να μην χρειαζεται ενα διαστημοπλοιο ..ενα

η ..κανω λαθος .. μπορει ..η βαρυτητα να ..αλλαξει ..επηρεασει την πορεια στο φως ..ποιο ηταν εκεινο το πειραμα με την εκλειψη του ηλιου ..που αποδειχτηκε οτι ο χωρος κυρτωνει ..

 ενεργεια και μαζα ..συνδεονται μεσω της ταχυτητας .. και το φραγμα της «ταχύτητας του φωτός»..
αν βαλουμε σε αυτη την συνδεση ..εξαρτηση ..και τον χωρο .. ο χωρος που ..η μαζα ..κυρτωνει .. και η κυρτωση του χωρου ..αλλαζει τις αποστασεις αναμεσα στα αντικειμενα μεσα σε αυτον τον ..χωρο ..

η καμπυλη που διαγραφεται ..ενωνοντας δυο αστρικα σωματα ..μικραινει την αποσταση αναμεσα σε αυτα τα αστρικα σωματα ..η ευθεια γραμμη που νοητα τραβαμε ..οπως αυτη καταδεικνυεται απο την διαδρομη ..που ακολουθει το φως ..

η φωτεινη ακτινα ακολουθει την καμπυλη του χωρου ..λογω της απειροελαχιστης ..μηδενικης μαζας που την χαρακτηριζει ..δεν μπορει να κανει διαφορετικα ..δεν εχει την δυναμικη ..ενος αντικειμενου με μαζα ..οπως ενα οχημα με μια σημαντικη μαζα που δεν χρειαζεται να ακολουθησει οπως το φως την διαδρομη κατα μηκος της καμπυλης του χωρου ..αλλα την ευθεια γραμμη οπως αυτη οριζεται απο την ευκλειδια γεωμετρια ..μια σαφως μικροτερη διαδρομη ..μια ιδιοτητα που περιεχεται στην ιδεα της ..σκουληκοτρυπας ..

η σκουληκοτρυπα μια ευθεια γραμμη που ενωνει τα αστρικα σωματα ..παρακαμπτοντας την καμπυλη του χωρου που οι μαζες των αστρικων σωματων προξενουν ..

και η βαρυτητα ..να βγαινει μεσα απο εναν συνδυασμο ..μαζας ..καμπυλωσης του χωρου ..επιταχυνση ..ταχυτητα .. φραγμα της «ταχύτητας του φωτός» ..ενεργεια ..

η κατανοηση ..της ιδιοτητας ..βαρυτερου ..

η βαρυτητα ..σαν ..καμπυλοτητα .. το ..βαρυτερο ..σε σχεση με την καμπυλοτητα .. ο ..χωρος ..που ανθισταται ..η αντοχη του χωρου ..κατω απο την επιδραση της μαζας που προκαλει την καμπυλοτητα του ..και απο κει ..το φραγμα της «ταχύτητας του φωτός» ..επιταχυνση ..επιβραδυνση ..σε συνδυασμο με την ..δεδομενη ..πεπερασμενη ..ενεργεια του σωματος που κινειται ..του φωτονιου ..

το φραγμα της «ταχύτητας του φωτός .. ειναι ..αυτο και μονο .. για το ..φως ..

ενα αντικειμενο ..περα ..εξω .. εκτος απο το φως ..εχει το δικο του ..φραγμα ..απο ενα συνδυασμο .. ολων εκεινων των ιδιοτητων που αφορουν το φως εκτος απο την ενεργεια που ενα αντικειμενο ..κουβαλαει .. ενεργεια ..που ειναι σαφως πολυ μεγαλυτερη απο την ενεργεια του φωτος ..

το φως ..αυτοκινουμενο ..ενεργεια και μαζα ..σε ταχεια ..εναλλαγη .. το φως ..δεν ησυχαζει ..συνεχεια ..κινειται .. οτιδηποτε αλλο αντικειμενο ..δεν εχει τις ιδιοτητες που εχει το φως ..

η ενεργεια ..οποιουδηποτε αλλου αντικειμενου ..η ενεργεια που κατεχει .. χρησιμοποιειται για να δωσει στο αντικειμενο την υποσταση του ..ειναι εγκλωβισμενη .. δεν υπαρχει ενεργεια ..διαθεσιμη ..για να κινηθει ..θα πρεπει να δημιουργησει την ενεργεια ..μηχανες που θα καψουν καυσιμο ..και θα του δωσουν την ωθηση ..το αντικειμενο ..θα δημιουργησει τα δικα του τα φραγματα .. ολα σε σχεση με το οτι ..η βαρυτητα ειναι ..καμπυλοτητα .. και θα δοκιμαστει ..πανω στις ..αντοχες του χωρου .. αν αυτο ..μπορει να κατανοηθει ..σε βαθος ..

δεν μπορει να ξεπερασει τις αντοχες ..του χωρου .. και το φραγμα που ..συναντα .. εγκειται ..σε αυτο το σημειο ..

το ..φως .. εχει την πολυτελεια να ξοδευει ..ολη την ενεργεια που εχει στην κινηση .. η συγκροτηση του δεν εχει τους περιορισμους της οργανωσης που εχουν τα αλλα αντικειμενα .. και αυτο που εχει σημασια ειναι η αναλογια ..μαζας ενεργειας ..και απο εκει θα βγει ..η ενεργεια που ενα αλλο αντικειμενο ..πρεπει να εχει ..για να αποκτησει την δυναμικη του φωτος ..

που εχει ειναι απειροελαχιστη

τα δικα του ..τα φραγματα ..

το φραγμα της «ταχύτητας του φωτός» ..θα πρεπει να κατανοηθει σε συναρτηση αυτων των δεδομενων

παρακαμψη .. συντομοτερος δρομος ..

Παράλληλα όσο κοντινότερα φτάνουμε στα 300.000 ανά δευτερόλεπτο, τόσο αλλοιώνεται και η αίσθηση του χρόνου. Ταξιδεύοντας με την ταχύτητα του φωτός θα σήμαινε πως ταξιδεύουμε με τον χρόνο να έχει «κολλήσει». Το όριο της ταχύτητας δηλαδή, δεν έχει δημιουργηθεί από κάποιο... περίεργο τροχονόμο. Σαν μέγεθος, η ταχύτητα επηρεάζεται από άλλους παράγοντες οι οποίοι την περιορίζουν.



ο χρονος .. βασει του οποιου η ταχυτητα ..οποιουδηποτε σωματος ..εκφραζεται .. πως αυτο επηρεαζει τις αλλες παραμετρους .. μιλαμε για χωροχρονο .. ο χωρος σε αμεσο συνδυασμο με τον χρονο .. η καμπυλοτητα του χωρου ..και ως εκ τουτου ..η βαρυτητα ..οπως αυτη οριζεται ..εχει να κανει και με τον χρονο .. 

και ο χρονος με την ταχυτητα ..ποια ειναι η σχεση ..που διαβλεπεται; .. ενας ..κυκλος; .. το φραγμα ..τα φραγματα ..με βαση τον χρονο .. πως ..χωραει ..ο χρονος στην καμπυλοτητα; .. ειναι ..ο βραχος ..πανω στον οποιο ..προσκρουει το οριο της ταχυτητας του φωτος; ..χτυπαω ..στα τυφλα ..για να σκουντηξω το μυαλο μου .. για να βγαλω στην επιφανεια ..ειρμους που εχω κανει στο παρελθον ..

ο ..χωρος που καμπυλωνει .. η αντοχη του χωρου ..που βαζει το φραγμα .. και ο χρονος ..για να δεσει ..το καπακι .. αλλα πως; .. μουλιασε το μυαλο μου .. απεγνωσμενα αναζητω ..διεξοδο .. 

ο χρονος ..δινει ..υφη ..στην καμπυλοτητα .. την κανει αυτο που ειναι .. βασει του χρονου ..οι αποστασεις .. σε ετη φωτος .. αλλα ..αυτο ..ειναι απατηλο .. δεν αντιπροσωπευει ..πραγματικες   αποστασεις .. οπως αυτες μετριουνται σε μετρα ..σε μοναδες ..του χωρου .. μια συνδεση με τις πραγματικες αποστασεις .. ειναι ..πλασματικη;  

η ..διανυση ..απο ενα σωμα ..κατα μηκος της καμπυλης ..και η ευκλειδια διανυση της παρακαμψης .. εξω απο το χρονο .. ο χρονος ..ακολουθει την καμπυλη .. ειναι ..συνυφασμενος με την καμπυλη ..

ο χρονος ..παρακαμπτεται ..οταν δεν ακολουθεις .. την πεπατημενη .. δεν χρειαζεσαι τον ιδιο χρονο για να πας απο το ενα αστρικο αντικειμενο στο αλλο .. και αυτη η σκεψη ειναι αυτονοητη οταν μιλαμε για ..σκουληκοτρυπες ..

η ..καμπυλοτητα .. το ..καμπυλο συμπαν ..ειναι ο χωροχρονος .. ειναι η εντυπωση που εχουμε ..αλλα ο χωρος ..παραμενει ..με ολα τα στοιχεια του ..και ..ο χωρος δεν διανυεται σε συνδυασμο με τον χρονο .. το ..καμπυλο συμπαν ειναι ..ο χωροχρονος .. και οταν παρακαμπουμε την καμπυλη ..παρακαμπτουμε και τον χρονο ..

Ταξιδεύοντας με την ταχύτητα του φωτός θα σήμαινε πως ταξιδεύουμε με τον χρόνο να έχει «κολλήσει».


ο χρονος ..ταυτιζεται με την κυρτωση; αυτο που βαζει .. το οριο ..στην ταχυτητα; .. τις αντοχες του χωρου .. εκει που ..κολλαει; .. 

η αντοχη του χωρου στην κυρτωση ..εκει που ο χρονος ..κολλαει;  ..δεν μπορει να κυρτωσει ..παρα περα .. το κυρτωμα εχει φτασει ..φτανει στα ορια του ..ο χωρος εισβαλει ..μεσα στα ορια χωρου που εχει ηδη ..καταλαβει .. εχει ..περιστραφει ..γυρω απο τον εαυτον του .. περιστροφη 360 μοιρων; 

μια ..φουσκα ..που συμπιεζεται; .. 

τι ειδους ταξιδι ειναι αυτο; .. ειναι ανταξιο ενος ..Κολομβου .. με ακομα μεγαλυτερο βαθμο δυσκολιας .. που το κοιταζοντας ..τα αστρα μερος ..αντικαθιστατε με το ..κοιταζοντας τις καμπυλοτητες του χωρου .. 

οι υπολογισμοι με βαση την κυρτωση που τα αστρικα σωματα στον χωρο που το διαστημοπλοιο θα διαπλευσει ..

θα χρησιμοποιηθουν για να χαραξει μια πορεια που δεν εχει αμεσο οπτικο πεδιο με τον προορισμο του ..καθως λαμβανοντας υποψιν την καμπυλοτητα του χωρου που οι αστρικες μαζες εχουν προξενησει θα βρει .. την σκουληκοτρυπα που θα το οδηγησει κατευθειαν στον προορισμο του .. 

την ευκλειδια ευθεια που ενωνει την αφετηρια με τον προορισμο .. και καθως δεν θα βλεπει τον προορισμο ..δεν θα ειναι στο οπτικο πεδιο ..σε σημειο που ο προορισμος να ειναι ..ακομα και διαμετρικα αντιθετος με την κατευθυνση που ..εχει χαραχτει ..και ακολουθεις .. την σκουληκοτρυπα που οι υπολογισμοι της καμπυλοτητας σου εχουν υποδειξει .. 

να ειναι σαν ενα ταξιδι στα τυφλα ..να χανεσαι μεσα στο διαστρικο ..διαγαλαξιακο χωρο και η πυξιδα σου ειναι μονο οι υπολογισμοι που εχουν γινει για την καμπυλοτητα του χωρου που θα διανυσεις .. την κατευθυνση της σκουληκοτρυπας που θα πρεπει να ακολουθησεις ..


το παραδοξο ειναι οτι .. η επικοινωνια με την γη .. με ενα διαστημοπλοιο που εχει ..μπαρκαρει για ενα ταξιδι στον πλησιεστερο μεσα στα πλαισια του χωρου και οχι του χωροχρονου ..καθως βασιζεται στα ραδιοκυματα .. θα ακολουθησουν την διαδρομη μεσα στον χωροχρονο ..με τον τροπο που και το φως διανυει και οχι στον χωρο ..αυτον που το διαστημοπλοιο ακολουθει 

..συνεπως θα ακολουθησουν την πορεια που περνει το φως και θα φτασουν στον προορισμο τους στην γη πολλα χρονια μετα ..χωρις να ακολουθησουν την ευθεια ..που το  διαστημοπλοιο εχει χαραξει και ακολουθει .. 






Δεν υπάρχουν σχόλια: