Ιανουαρίου 13, 2015

το συμπλεκομενο της ελλαδας ..των ελληνων ..και το συμπλεκομενο της ευρωπης ..των ευρωπαιων ..και το συμπλεκομενο της οικουμενης ..της ανθρωποτητας ..



το συμπλεκομενο της ελλαδας ..των ελληνων ..και το συμπλεκομενο της ευρωπης ..των ευρωπαιων ..και το συμπλεκομενο της οικουμενης ..της ανθρωποτητας .. το καθενα μεσα σε ενα πλαισιο με συγκεκριμενες ιδιοτητες ..ιδιοτητες που το χαρακτηριζουν και το καθοριζουν ..οριζουν .. δημιουργουν ..το συμπλεκομενο .. το ..context .. της ευρωπης ..απο τα ..συμπλεκομενα των μερων που την απαρτιζουν ..

πλαισια ..αλληλενδετα .. συγκοινωνουντα δοχεια .. σε σχεση ..το ενα με το αλλο .. σχεσεις .. που επιβαλεται να εξομαλυνθουν για να υπαρχει ..να υπαρξει ..σταθεροτητα ..

το πλαισιο της ελλαδας και το συμπλεκομενο που οι ελληνες φτιαχνουν..κατασκευαζουν που μαζι με ολα τα αλλα πλαισια που απαρτιζουν την ευρωπη ..ενωμενα ολα μαζι φτιαχνουν το πλαισιο της ευρωπης ..σχηματιζουν ενα ..ολον ..παραγουν το συμπλεκομενο της ευρωπης ..

δημιουργειται ο ευρωπαιος πολιτης .. η ενναλαγη ..αναμεσα σε ευρωπαιος και ελληνας .. οπως και αντιστοιχα σε καθε εθνικοτητα που περιεχεται στην εννοια ..ευρωπαιος πολιτης .. οφειλει να ειναι ..αβιαστη ..αυθορμητη ..αυταποδεικτη ..χωρις προσκωματα .. ελληνας και ευρωπαιος ..ο ελληνας πολιτης υπαγεται αλλα και καθοριζει την εννοια ευρωπαιος .. της προσδιδει εκεινα τα χαρακτηριστικα μαζι με ολες τις αλλες χωρες και τους πολιτες τους

χαρακτηριστικα ..ιδιοτητες .. που αποτελουν ..λογω της αναδυσης .. κατι διαφορετικο απο εκεινα εξ ου συνετεθη .. κατι ..περισσοτερο απο ενα απλο αθροισμα των μερων που το απαρτιζουν ..

η αυτο-ομοιοτητα που καθοριζει τα φρακταλικα συστηματα ..απαιτει ..το καθε ενα πλαισιο ..μεσα στο πλαισιο της ευρωπης ..να ειναι ενα επι μερους ..ομοιωμα της ..

ομοιωμα ..που τεινει προς την ταυτοτητα ..ταυτοποιηση .. μια μικρογραφια του πλαισιου της ευρωπης ..οπως και η ευρωπη να ειναι μια μικρογραφια του πλανητη ολου ..

το καθε ενα πλαισιο με τις ειδικες του συνθηκες αυτες που διακρινουν την εθνικη ταυτοτητα τους .. του ενος ευρωπαιου απο τον αλλον ευρωπαιο ..

το καθενα πλαισιο ..ανεξαρτητο το ενα απο το αλλο ..και σε αμεση εξαρτηση απο το πλαισιο μεσα στο οποιο ..περιεχεται .. που το απαρτιζει ..

ιεραρχικα πλαισια ..μεσα απο τις αληθινες ..πραγματικες τους διαστασεις ..οπως αυτες οριζονται απο τους νομους που τις διεπουν ..νομοι που αναδυονται απο μονοι τους ..σαν απο μονοι τους ..
ειναι αυτονοητη ..στην ελλαδα και τους ελληνες .. βασει της αυτο-ομοιοτητας ..να απορροφησει και να αποροφηθει ..

το ιδιο το συστημα ..του την επιβαλλει ..επιβαλεται  ..μια ταση εγγενης του συστηματος ..δεν μπορει να κανει και αλλοιως .. μια ταση που ειναι ικανη να σπασει τους φραγμους που την εμποδιζουν ..που βρισκονται στο διαβα τους ..που δημιουργουν τροχοπεδες για να τον σταματησουν ..

μια ταση ..που τον οδηγει να καθοριζει την εννοια ευρωπαιος και συναμα να καθοριζεται απο αυτην .. μια ταση με αμφιδρομη δραση .. αναποφευκτη .. τελοιωματικη ..ντετερμινιστικη ..





.....
πως βγαινει; .. και να ταιριαξουν ..να ταιριαζουν .. να εφαρμοζουν ..να εφαρμοσουν .. ιεραρχικα .. congruent ..congruence .. φρακταλικα .. που εμπεριεχει την εννοια ..αυτο-ομοιοτητα ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: