Ιανουαρίου 13, 2015

επανιδρυση του κρατους .. σε καινουργια θεμελια .. το κρατος που γεννηθηκε απο την αναγκη των αστων να επιβαλουν την θεληση τους στους φεουδαρχες που προυπηρχαν ..μας ελειψε ..κρινεται λιγο στις συνθηκες του τωρα ..



..το κρατος που επιβουλευεται τον καπιταλισμο ..

Αν τα  πολιτικά  προγράμματα της ευρωπαϊκής αριστεράς (σοσιαλδημοκρατίας) και δεξιάς ("λαϊκού κόμματος" και αντίστοιχα στην Ελλάδα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) πολιτεύονται με τα δεδομένα της δεκαετίας του ’60 ή του ’70, ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται με αιτήματα της δεκαετίας του ’30.

Είναι εκτός τόπου και χρόνου. 
...διαχρονικα ...

ας ορισει κανεις ..τον τοπο και τον χρονο .. για να καταλαβει αν ειναι εκτος ..η μεσα ..

τοπος και χρονος .. ανεξαρτητα απο παρον, παρελθον και μελλον .. ενας ..τοπος και χρονος που ξεπερναει τα ορια .. χρονικα και τοπικα ..που να λαμβανει υποψιν την αμεσοτητα του παροντος ..οποιοδηποτε παρον ..

το παρον ..μια χρονικη στιγμη που μετατοπιζεται ..ελευθερα ..χωρις περιορισμους στο παρελθον η το μελλον ..

σε ενα παρον ..του παρελθοντος η του μελλοντος .. που εγκειται σε αυτη καθ’ αυτη την εξελιξη .. 

ειναι συνυφασμενη με την εξελιξη ..σε οποιαδηποτε σημειο αυτη ..υπαρχει ..υπηρχε ..θα υπαρχει .. και ολα αυτα θα γινουν αρκει κανεις να παρακολουθησει την εξισωση .. την εξισωση της εξελιξης ..  

για να δουμε ποιος ειναι ..νυχτωμενος ..

η εξισωση της εξελιξης στο ανθρωπινο ειδος .. η παλη των πολλων με τους λιγους ..ενα ανθρωπινο ειδος ..που δεν ειναι ζωα .. εχουν μυαλο στο κεφαλι τους .. και αυτοι οι πολλοι ..κερδιζουν συνεχως εδαφος ..

οι πολλοι διεκδικουνε το κρατος .. αυτην την εφευρεση των αστων ..και θα το κανουν ..δικο τους ..νομοτελειακα ..αναποφευκτα ..

αυτοι οι πολλοι ..ειναι που νερωσαν τον αστικο φιλελευθερισμο ..αυτοι που νερωσαν το κρατος των αστων .. και τα νερωνουν μεχρι να τα κανουν δικα τους ..

 Η Ευρώπη κινδυνεύει να χρεοκοπήσει και να φτωχύνει ..

..χρεοκοπησει.. φτωχυνει ..οι μπαμπουλες που ..που τους ..ξεπετανε απο τα ..ξεχασμενα σεντουκια ..που βρωμανε απο τις ναφθαλινες ..σκοτοδινη φερνουν ..

μπαμπουλες ..που νομοτελειακα θα φτασουν στο σημειο που δεν θα εχουν κανενα νοημα ..καθως το υποβαθρο πανω στο οποιο ξεστομιζονται θα ..καταβαραθρωθει ..θα γινουν μια οδυνηρη αναμνηση που συντομα θα σβηστει ..απαλειφτει απο τις μνημες των ανθρωπων και μονο περιγελω ..και θυμιδια θα προκαλουν οταν οι ανθρωποι τις φερνουν στις συζητησεις τους ..

ακομα και να δεχτουμε οτι ο νεοφιλευθερισμος περιεχει στοιχεια κολεκτιβισμου ειναι απλα μια αποδειξη του συγκερασμου των κυριαρχων ιδεολογιων που δεν μπορουν να κανουν αλλοιως ..δεν μπορουν να αγνοησουν ο ενας τον αλλον ..

νεοφιλελευθερισμος .. μια απελπιδα προσπαθεια να αφομοιωσει στους κολπους του και να εξουδετερωσει την δυναμικη του ανθρωπου ..που εκφραζεται απλα ..στο να τρωμε μονο εμεις ..με το ..να τρωμε ολοι μαζι ..


επανιδρυση του κρατους .. σε καινουργια θεμελια .. το κρατος που γεννηθηκε απο την αναγκη των αστων να επιβαλουν την θεληση τους στους φεουδαρχες που προυπηρχαν ..μας ελειψε ..κρινεται λιγο στις συνθηκες του τωρα ..καιρος να παραχωρησει τα κλειδια στα κρατη των ανθρωπων .. και να μας αδειασει την γωνια ..οι συγκυριες το επιβαλουν .. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: